fredag 26 oktober 2012

"Kusin-derby" i Mörrum ikväll

Olofström vs Mörrum, bara tanken kittlar lite extra, dessutom på en fredag.

I en inte alltför avlägsen forntid fick vi i lilla Steel Town bara möta stora Mörrums Gois i en och annan träningsmatch  på den tiden trodde man aldrig att vi en vacker dag skulle ligga i samma serie. Men nu gör vi det och de senaste åren har det varit Olofström som varit storebror men lagom till den här säsongen har lillebror vuxit till sig och vi kommer att få ett sprakande derby mellan 2 duktiga lag.

Derbykänslan finns där, fast på ett sunt vis, för visst tycker vi lite om varandra i de 2 olika lagen, inte bara för att Mörrum har en Kyrkhults-hea vid rodret i form av Lönken. Det finns massvis med med gemensamma nämnare mellan de 2 lagen, många spelare som varit i både Mörrum och Olofström samt att de båda huvudtränarna har samma frisyr.

Dennis Karlsson, Alexander Karlsson, Lönken, Daniel Pettersson, Emil Rantatalo Thomas, Fredrik Berglind, Bulten och Andreas Grönqvist mfl, ja listan är lång på de Mörrums-killar som varit i Olofströms organisation vid något tillfälle, sedan har vi ju också Daniel Brasar som åtminstone innerst inne alltid velat vara en Steeler :)

Många sköna killar som jag gillar att tjöta med även privat.

Tittar vi på vår egen sida så har vi ju Andreas Svensson, Simon Skoog, Mimmo och Tim Johansson med ett tidigare förflutet i Jössarinken.

Så visst känns det lite som en kusin-träff när vi nu drabbar samman i ett härligt fredagsderby, lägg därtill att det är seriens 2:a och 3:a som möts och vi har alla ingredienser för en lyckad kväll.

Sist men inte minst känns det alltid trevligt att komma till Jössa, aldrig några hatkänslor utan bara kamp med glimten i ögat.

Hur kommer matchen att sluta? Ja jag tippar ju aldrig emot mitt kära Steelers så tror jag vi är ofina nog att ta hem alla kakorna från festen, vi vinner med 2-4, sista ENG.

Hela omgången:

Mörrum - OIK, 2-4
HHC - Krif, 1-3
Halmstad - Kungälv, 4-1
Nittorp - Nybro, 2-3 efter sudden
Borås - Pantern, 2-0

Steelers, make me proud!

Vid pennan, Vito

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar