tisdag 20 september 2011

Min gamla blogg

Vänner, här kan Ni fortfarande läsa inlägg från min förra blogg, den sträcker sig tillbaka till juli 2008

Vito´s Krönika

Här kommer en av Vito´s Klassiker:

Pompoms berömda taktiktavla
Som enda media i Världen kan Vito idag stolt presentera en bild på pompoms omtalade och beryktade statistiktavla!
Att få "ratta" statistiktavlan hör till de mer ansvarstyngda och svårhanterliga uppgifterna idag i en elitklubb, och det krävs många års erfarenhet innan man får börja skriva på "riktigt".

En stolt och nöjd pompom berättar själv för Vito hur det hela började, vilken svår och smal väg han tvingats gå i livet för att specialisera sig på att notera ner skotten på en taktiktavla:
- Efter min grundutbildning i statistiktavle-ritande började jag så som alla andra lärlingar från min kull med att plita ner skotten på baksidan av en barkbit med en svart träkrita, för att sedan i varje periodpaus visa upp resultatet för klubbens dåvarande tredje-ritare som befann sig på läktaren. Det är först de senare åren jag fått visa mitt resultat direkt för tränaren, det får man som först göra när man bevisat under flera hundra matcher att man fått rätt på all fakta på tavlan.

- När jag hade jobbat mig upp den långa vägen från att vara hangaround-ritare så fick jag till slut ett erbjudande från klubben om att ta steget in i båset och avancera till att bli Förste Mäster Statistik-ritare av den 4:e graden, och det var ju den chansen man drömt om redan som liten kille när man sprang runt i Kyrkhult på taniga ben och ritade ner skott på allehanda möjliga material. Ibland när jag inte fick tag på något att rita på så ritade jag ner påhittade skott i luften, så engagerad var jag.

- Det är ett hårt liv och ett mycket svårt jobb, man lägger ner så oerhört mycket tid på att hålla sig i form och att hela tiden försöka utveckla sig och hitta nya tekniker. Just nu tränar jag hårt på den så kallade "titta inte ner på tavlan när du skriver-metoden", det är en förfinad version som använts i årtusenden i Japan, det innebär helt enkelt att du håller tavlan lite nonchalant i din vänstra hand och pennan i den högra, tavlan hänger lite slappt utmed sidan på kroppen och du håller hela tiden båda ögonen på matchen, samtidigt som du för ner dina anteckningar utan att titta, det kräver att man verkligen har koll på sin taktiktavla, att du vet var alla linjer och cirklar är inritade på den, att du har full kontroll på din kropp och dina lemmar osv.

- Dessutom brukar jag köra 2 träningspass per dag, 2 * 1,5 timmar, där jag åker runt med bilen och ritar ner påhittade skott på måfå, bara för att hela tiden hålla sig alert och vaken, man vet ju aldrig när det smäller till ett slagskott bakom ryggen på en! Jag kommer till exempel ihåg en gång i slutet på 90-talet, då jag var på fest neråt Karlshamnshållet med några spelare, vi satt i en lägenhet och drack lite folköl när det helt plötsligt small till i hallväggen, någon hade avlossat ett slagskott på skoj, alla blev förskräckta och skrek och en del svaga människor till och med grät, men då kunde jag lugnt och sansat dra fram min taktiktavla av bröstfickemodell och behärskat visa alla varifrån skottet hade anlagts och att det dessutom inte blivit mål. Alla andades ut och var lättade över att jag varit med på tillställningen och reptilsnabbt ritat ner hela förloppet.

Vito´s Krönika lägger dessutom som ren bonus in en bild på den berömda tavlan, bilden är plåtad efter 2 perioder mellan OIK-Gislaved, och de svårtydade tecknen ni kan se förklarar pompom lugnt med att alla X  betyder skott mål och alla runda halvfeta kluddar betyder skott i mål!
I ren glädje ritar han dessutom in Bejmars avgörande projektil fram till 8-0 med puckbana, hastighet och utgångsläge

Vito tackar så mycket för den intressanta pratstunden och önskar pompom Lycka Till i det kommande Världsmästerskapet för Statistik-ritande på standard hockeytavla i frihandsmomentet!

Ett sista visdomsord från Pompom: - Kids, dont try this at home!
 

Vid pennan, Vito

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar